a:hover {font-size: 22px; font-weight: bold;text-decoration: none;}

Ahad, 5 Disember 2010

@::3 ZaMaN BeRbEzA::@


 

ZAMAN NABI MUSA A'LAIHIS SALAM...




http://3.bp.blogspot.com/_W9Rdn2ThcTA/TPxd1QeEnII/AAAAAAAAAC8/fdGTqmm5HMY/s200/jahiliah.jpg



                              ZAMAN JAHILIYYAH...







http://3.bp.blogspot.com/_W9Rdn2ThcTA/TPxfErU1G9I/AAAAAAAAADA/_PAY7FUl81A/s1600/tanda+soal.jpg



ZAMAN SEKARANG ..........                                                             ana tak sampai ati nak letak gambar bayi dibuang dalam tandas...

HAH!! Tau ape Persamaan dan Perbezaan  3 zaman di atas???

    Mcm mane?? Dapat ke antum sume cari persamaan dan perbezaan 3 zaman di atas??

AHAH!! Tepat sekali bagi gsape2 yg jawab PEMBUNUHAN BAYI utk persamaan 3 zaman di atas...

Perbezaan??


     Senang je.. * Zaman Nabi Musa A.S. deorang bunuh anak laki.
                      * Zaman Jahiliyyah deorang bunuh anak perempuan.
                      * Zaman Sekarang manusia bunuh anak laki dan....        

Jadiiii..... Antum sedar x?? Kte ble dengar kisah zaman Nabi Musa A.S. dan zaman Jahiliyyah, fuhh.. sume kate due zaman tu sungguh kejam. Hakikatnya kte skang ni berada pada zaman yang paling kejam antara 3 zaman di atas.... 
  
Sebab ape Sume ni leh terjadi?? Kte 'cek blek SOLAT KITA'... Tengok salah kte kat mane... Kte skang berada pada akhir zaman, terlalu banyak mehnah dan tribulasi yang perlu kte tempuh.. kuatkan lah iman kami YA ALLAH....

moral of this story : Benarlah hadis Rasulullah, pada akhir zaman, maksiat akan berlaku di kaki2 lima jalan. maruah pula seperti tiada nilai. Jadiiii... CEK BALEK SOLAT KITA..

                                        ingat!!!



                   ::<< perkongsian dari ukhti fillah >>::

Tiada ulasan:

Catat Ulasan